När du spelar bingo online finns det en hel rad olika funktioner som gör att det är roligare att spela. Dessa hittar du inte i en fysisk bingohall vilket bara är ännu ett bevis på att onlinebingon är framtidens bingo.

I lobbyn

De flesta bingorum online har något de kallar för en ”lobby” eller ”spelöversikt”. Där kan du enkelt se de spel som är igång, hur stor prispotten är, om det finns en jackpott och hur lång tid det är till nästa omgång på varje spel. Välj det du vill spela och klicka på det så får du möjlighet att köpa brickor till spelet.

Köpa brickor

När du väl valt ett spel som du vill vara med på och klickat på det så kommer det automatiskt upp en funktion för att köpa brickor till det spelet. Oftast finns det ett plus- och ett minustecken som du använder för att bestämma antal brickor att köpa. När du bestämt det så är det bara att klicka på ”köp” så kommer pengarna att dras från ditt spelkonto. Sedan kommer du in till själva spelet och det är bara att vänta in dragningen. De brickor du köper kommer att markeras i spelfönstret så att du tydligt ser vilka du valt.

Chatten

Till varje bingospel finns det en chatt, där kan du se vilka andra som är med och spelar, chatta med dem och chattvärden, spela chattspel och ha roligt.

Automarkering

Denna funktion kommer du aldrig att hitta på en fysisk bingohall. Det är bland annat denna som gör att du kan spela minispel, chattspel med mera samtidigt som du spelar bingo. Du kan nämligen välja om du vill markera på brickorna själv eller om du vill att spelet ska göra det åt dig automatiskt. Det är bara att klicka på knappen för automarkering så kommer du att kunna göra flera saker samtidigt. Det gör även att du kan spela flera brickor samtidigt utan att behöva vara orolig för att missa att markera något nummer.

Sortera brickor

Online kan du enkelt sortera dina brickor framför dig på skärmen hur du vill. Hur man gör fungerar lite olika på olika bingosajter men det är enkelt att göra.

Ljudet

Det finns flera ljudfunktioner du kan välja om du vill ha på eller av när du spelar. Du kan bland annat välja om du vill höra bingoutroparen eller inte. Du kan ha på bakgrundsmusiken och ljudeffekter från spelet om du vill.

Nu har vi tagit upp de allra vanligaste funktionerna men många bingosajter erbjuder ännu fler valmöjligheter.